A juharszirup állítólag egy jó alternatívát jelent az édességek helyett

Régen rengeteg édes és cukros ételt ettem, de az egészségem védelme érdekében úgy döntöttem, hogy ezekről jobb lesz, ha leállok.

Keresnem kellett valami pótlást, mert nagyon édesszájú vagyok. Így döntöttem úgy, hogy rendszeresen fogok fogyasztani juharszirupot. Állítólag ez egyáltalán nem olyan káros és nem is hizlal annyira.

Különben is régóta ki akartam ezt próbálni, mert az amerikai filmekben is mindig nagyon tetszett nekem, hogy juharsziruppal eszik a palacsintát vagy a bacont.

Azt kell mondanom, hogy a juharszirup jót tett a szervezetemnek, legalábbis én sokkal könnyebbnek érzem magam, mióta azzal helyettesítem az édességet.

Azonban a sok, régen fogyasztott édesség alaposan tönkretette a fogaimat, de az a nagy szerencsém, hogy néhány hónapra rátaláltam egy kiváló, fogászati ellátást nyújtó intézetre, amit Budán találhattok meg.

Persze nem kell személyesen megjelenni náluk ahhoz, hogy láthassátok, milyen kiváló fogászat is ez. Érdemes pár pillantást vetni a netes platformjukra is, aminek a címe a következő: fogorvosbudapest.info.

Itt gyakorlatilag megtaláltok mindent, ami csak érdekelhet titeket ezzel az intézettel kapcsolatban. Én is azzal kezdtem, hogy alaposan átolvastam a weboldalukat, és mivel az itt szerzett információk nagyon meggyőzőek voltak, ezért el is mentem hozzájuk.

A fogorvos hihetetlenül felkészült és kedves volt. A kezelést követően részletesen beavatott engemet abba, hogy mit is érdemes tenni gyökérkezelés után.

Amit fontos tudni, hogy a gyökérkezelt fogat nem lehet „élőnek” tekinteni. Ez egy halott szerv, mivel nincs is megfelelő vérellátása. Ebből az okból kifolyólag tápanyaghoz is csak korlátozott mértékben képes hozzájutni.

A fentiekből adódóan ezért gyakori, hogy a gyökérkezelés után a fog kiszáradhat és el is színeződhet. Bizonyos esetekben még törékennyé is válhat.

Ezért is érdemes egy ilyen beavatkozás után koronával is ellátni a kezelt fogat, mert annak segítségével a maradék szöveteket nem fogja további károsodás érni.

Természetesen én hallgattam a fogorvosra és kértem koronát is, ami azóta is tökéletesen állapotban van. Nem győzök hálálkodni ennek a fogászatnak.