A juharszirup sok dolgot meg tud oldani, de a fűtésszerelést sajnos nem

Bevallom, sokáig nem értettem, miért vannak úgy oda az emberek a juharszirupért. Számomra nem volt több egy új, édes, tömény dolognál, ami nagyon is hasonlított nekem az agavészirupra vagy az egyéb növényi szirupokra. A véleményem akkor változott meg, amikor egy gyerekkori barátnőm keresztszülője lett egy Kanadába kivándorolt, magyar család elsőszülött gyermekének, a kiruccanásból hazatérve pedig természetesen mi mást is hoztak volna haza a párjával szuvenír gyanánt, mint igazi, eredeti juharszirupot. Amint megkóstoltam a mély borostyánszínű, ragadós szirupot, egyből leesett, hogy az eddigi tapasztalataimnak valóban nem volt sok köze ehhez az ízélményhez. Testes volt, meglepő és minden ízlelőbimbóm azon a véleményen volt, hogy szeretne még ilyen élményt szerezni. Azt hiszem, ott dőlt el, hogy attól a naptól fogva hagyomány lesz a heti amerikai palacsintázás nálunk. Soha nem viszem egyébként túlzásba, és – a juharszirupon kívül – legalább a többi elemet igyekszem a lehető legtápanyagdúsabb és legegészségesebb verzióból összerakni.

Egy időben észrevettem magamon, hogy ha feszültség ér, étkezéssel próbálom oldani. Nem is vagyok édesszájú, de a juharszirupra eléggé rákaptam. Korábban sosem volt rám jellemző a stresszevés, ezért idő kellett, mire tudatosult bennem, hogy mivel állok szemben. Azt azért be kell vallanom, hogy a juharszirupról ekkor sem szerettem volna teljesen lemondani. Szerencsére sikerült ezen az időszakon átlendülnöm – hozzátenném, komoly önismereti munkával -, azóta pedig a juharsziruppal is normalizálódott a kapcsolatom.

Azért egy-egy stresszes időszakban jól tud jönni egy kis kényeztetés, így érzek most a lakásfelújítással kapcsolatban is. Szakik jönnek és mennek, munkából a lakásba rohanok, aztán pedig a még jelenlegi otthonunkba, hogy utolérjem magam az otthoni teendőkkel kapcsolatban és talán szusszanjak is egy picit. Nem is gondoltam volna, hogy az egyik legnehezebb pontja az lesz a folyamatnak, hogy nem találunk megfelelő szakembert. Múltkor a kéményseprőknek köszönhetően kiderült, hogy a korábbi gázszerelőnk teljesen átvert minket, amikor rendben talált mindent, ez akkora törés volt nekem, hogy alaposan beleástam magam a keresőbe, hogy megbízható szakembert találjak.

Ekkor a vizgazfutesszerelo24.hu gáz szerelő oldala jött velem szembe. Az már a kezdeteknél nagyon szimpatikus volt, hogy egy igen részletes weboldalt hozott össze a cég. Ugyanis a bizalmamat mindenképpen növeli az, ha sok információval látnak el és nem kell minden felmerülő aprósággal kapcsolatban egyből felkeresnem őket. Mivel számomra nem volt világos, hogy gáz szerelőre vagy fűtésszerelőre van szükségünk, ezért mindkét menüpontot alaposan végigolvastam. A 0:00-tól 24:00 óráig működő ügyeleti szolgálat, a 30 évnél is több munkatapasztalat, illetve a Pest megyében vállalt, akár egy órán belüli szerelés mind nagyon jó ajánlatnak tűnt.

De mivel is fordulhatok gáz szerelőhöz? Az oldal ebben is segít. A különböző gázkészülék szerelési munkálatokkal biztosan, legyen az egy vízmelegítő, egy bojler, egy kazán vagy például gáztűzhely, sőt, akár a komplett gázhálózat. Kazánok esetén többféle típusról is beszélhetünk: vállalnak kombi kazán javítást – ezek a készülékek azok, amelyek fűtenek és emellett meleg vizet is szolgáltatnak. Mint legmodernebb kazán, a kondenzációs kazán javítását, cseréjét és beüzemelését is tudják vállalni. Turbó kazánról akkor beszélhetünk, ha a szerkezet kéményt használ azoknak a szénmonoxidoknak a kivezetésére, amelyek az égéstérben keletkeznek. Az előbbiekhez hasonlóan ennek a beüzemelését, szerelését is tudják biztosítani. Ezeken felül lehet szó konvektor, gázkonvektor, gáztűzhely problémáiról beüzemeléséről. A víz-, gáz- és fűtésszerelés szakmai teamje ezeket is vállalja.

Ezzel szemben a fűtésszerelő menüpont az alábbi információkat biztosította számomra: bármilyen cirkó fűtés rendszerrel kapcsolatos feladattal megkereshetjük fűtésszerelő kollégáikat, lehet az akár központi fűtés karbantartása vagy radiátorhoz köthető munkálatok. Összességében úgy foglalható össze a két szakág közti különbség, hogy gázkészülék szerelőhöz konkrét, berendezéssel kapcsolatos problémákkal fordulhatunk, míg, ha a készülékben nincs hiba, úgy valószínű a hálózatban lesz meg a forrása, úgy pedig fűtésszerelőt érdemes felkeresnünk.

Miután úgy éreztem, ezzel a céggel érdemes lenne tenni egy próbát, megkerestem a visszahívást kérő űrlapot. Itt néhány szükséges adat után röviden és lényegretörően felvázoltam azt, mivel kapcsolatban lenne szükségünk egy szakértő kollégára. Alig telt el egy kis idő, miután elküldtem az űrlapot, már nemsokára csörgött is a telefonom. Mivel elég jól leírtam a problémát, ezért csak néhány gyors kérdést tettek fel néhány részletre vonatkozóan, majd azt is elmondták, mit gondolnak ezen információk birtokában, milyen munka áll előttünk. Még aznap meg is érkeztek személyesen és megkezdődtek a munkálatok. Mindent profin, de számomra is érthetően magyaráztak el, végre azt éreztem, jó kezekben vagyok én is és a lakás is.

Árak szempontjából is kifejezetten pozitívan csalódtam, főleg a korábbi tapasztalatok alapján. Az is hamar tisztázódott, hogy az elvégzett munkálatokra hány év garanciát tudnak vállalni – ez is nagy pozitívum volt számomra, hiszen még a kifogástalanul elvégzett munkák esetén is felütheti a fejét valami váratlan probléma, erre kínál szuper megoldást ez a vállalásuk. Nincs kiszállási díjuk, szerintem ez is egy bónusz, nem nagyon találkozni ilyen ajánlattal a piacon.

gáz szerelő

Ugye mindannyian tudjuk, mennyit ér egy megbízható és alapos gáz szerelő, fűtés- és vízszerelő?! Én teljességgel úgy érzem, hogy megtaláltam a megfelelő csapatot, ezért innentől akinek csak tudom, nagyon szívesen ajánlom őket. Budapesten és Pest megyén belül tudnak ügyfeleket vállalni, és nem csak hogy számlaképesek, de arra különösen ügyelnek, hogy a számlát olyan módon állítsák ki, ahogyan a biztosító társaságoknak is megfelelő! Így biztosak lehetünk abban, hogy a kifizetésnél nem lehet gond ilyen értelemben.

A szomszédnál sajnos nemrégiben csőtörés volt, azonban egyből tudtam, hogy a vizgazfutesszerelo24.hu ebben is a segítségünkre lesz majd! Nem is gondoltam korábban, hogy a csőtörés forrásának felderítéséhez már nem szükséges “szétbombázni” egy egész házat, ugyanis sokkal finomabb módszerekkel is detektálható a probléma forrása! Nyilván a szomszéd örült a legjobban, amikor megtudta, hogy a profi, érzékeny csőkamera olyan jól térképezi fel a kiindulópontot, hogy csak azok a részen szükséges majd a bontás, ahol ezt a pontot detektálja! Így is lett, a hibakeresés során a száloptikás kamera fél méteres pontossággal végezte el a feladatát. Ugyan innentől indult a munka oroszlánrésze, de a vizgazfutesszerelo24.hu profi vízszerelőinek köszönhetően gyorsan és flottul mentek a javítási folyamatok. Szerencsére sürgős eset révén egy órán belül kiértek a helyszínre. Egyébként pedig a honlap segítségével annyi új információt sajátítottunk el, hogy innentől jobban tudjuk, mire érdemes figyelni ahhoz, hogy megelőzzünk egy nagyobb bajt – persze nem lehet mindenre felkészülni.

Örülök, hogy végre ilyen pozitív élményben volt részem a víz- gáz- és fűtésszerelési munkákat illetően – ha nektek is szerelőre van szükségetek, szerintem ne habozzatok, keressétek meg őket nyugodt szívvel!