Juharszirup, olasz táska – ti minden szenvedélyről lemondtok válság alatt?

Nekünk ez a kettő van. Nem tudom, lehet-e azt a valamit “amerikai konyhának” nevezni, amibe minden olyan ínyencség beletartozik, ami az óceánon túlról jön, de mi szeretünk minden nap ilyeneket reggelizni, vacsorázni. Bármit, amihez illik a juharszirup és nagyon édes, energiabomba-szerű – a szenvedélyünk ezek az étkezések, naponta, főleg reggel.

A juharszirup viszont soha nem volt olcsó, végképp nem most, de szerintem egyenes út a boldogtalansághoz, ha mindig csak húzunk egyet a “derékszíjon”… Kellenek a szenvedélyek, mint nekünk a vasárnap délutáni palacsintázás is.

A feleségem másik, ilyen jellegű szokása, hogy havonta rendel ezt-azt az annataska.hu kínálatából. Nem csak olasz táska található komoly mennyiségben és megbízható minőségben náluk, hanem mindenféle pénztárcák. Például díszes női pénztárcák, amiket szintén imád variálni a kelléktárában, de van “unisex pénztárcák” menüpont is a shopjukban, amire kattinthatva kevésbé “csicsás”, de olcsó, jól használható darabokat lehet rendelni. Nekünk van tőlük külön “eurós pénztárcánk”, és mivel Romániából származunk és gyakran járunk haza innen, a határ mellől, “lejes” pénztárcánk is, na és szoktunk a lomis piacon is árulni néha, amihez szintén van külön kis brifkónk.

Na, de visszatérve a szép, divatos dolgokra… Az Anneke dolgaival sem tud leállni, mert azok között sok a “csajos” – ahogy mondja. És hát ebből a márkából sok-sok oldalnyi dolgot lehet listázni az “Annatáskás” kínálatban. Sosem fog felnőni – nekem az Annekéről az ugrik be, hogy akik hordják, belül, szívük szerint még a tinédzser-korszakukat élik. Amivel nincs is semmi baj, de van egy-két olyan cuki táskája Laurának is, tőlük beszerezve, amivel iskolába is elmehetne, és meg is szokták a messziről trendibb arcoknak kinéző fiatalok bámulni a buszon, ezekkel a táskákkal.

Ő szeret fürdőzni az ilyen kéretlen elismerések – akár csak elismerő pillantások – tengerében, tehát ha valaki irigykedő tekinteteket akar fiatalabbaktól az utcán, javaslom az Anneke márkát az annataska.hu-ról!

Vannak persze visszafogottabb, és kifejezetten elegáns olasz táska típusok is. Ilyenből (“olasz táska”) van egy külön menüpont, hisz biztosan óriási a tábora ennek. Legalábbis én ezt feltételezem, mert ez az egyetlen olyan menüpontos kiemelés a márkák között, ami nem egy konkrét márkát rejt a címében. Minőségi bőr táskákat említenek ezen menüpont leírásán belül, de minden menüpontnak – így márkának is – van egy külön kis ismertetője, hogy tudjuk, mit veszünk.

Remélem nem vittem félre a gondolkodást az első márkáról szóló benyomásaimmal, amit említettem. Nagyon változatosak mind, egyedül a minőség, amitől nem tágítanak az annataska.hu-nál – állítja Laura. És valóban úgy tűnik nekem, hogy mind a férfiaknak, mind a hölgyeknek kínált kategóriák alatt megtaláljuk úgy a “puccosságot” sugárzó dolgokat, mint a nagyon letisztultakat és visszafogottakat, vagy pont a színes, mintás kavalkádot.

Hogy mennyire professzionális kereskedés – már ami a táskadivatot illető szakmaiságot jelenti -, azt mutatja, hogy még külön “színháztáska” is van – tehát egyetlen eseménytípust is megtisztelhetünk külön öltözék-kiegészítővel. Mert én úgy gondolom, hogy a színháztáska az tényleg az. Egy dekoratív darabja kizárólag az alkalmi ruháknak, bár biztos, hogy amire egy színházban szükség van, arra tárolási szempontból is tökéletesen alkalmas. Ez nem az én, és nem is annyira Laura világa, viszont az annataska.hu bárki világa lehet, olyan színes és bő a kínálat tényleg. Az olasz táskák az ő gardróbjában is virítanak szép számban, mert ha színházba nem is, visszafogott közegbe, helyekre ő is olykor hivatalos.

Van az a mondás, hogy ha már csak kevés pénzed marad, vacsorázz egy jót egy drága étteremben! Nem szeretek mindig mindenkit erre emlékeztetni, mert manapság úgyis ez folyik a tévéből, hírportálokról, rádióból, de azt remélem, ti is úgy határoztok, hogy a színházazásról, színházbérletről és hasonló kategóriájú dolgokról nem mondtok le ti sem. Reméljük sokáig azért nem tart a válság, és megmaradnak az ilyen jó dolgok: juharszirupos amerikai palacsinta, és csinos színházi este – kinek mi, de legyen valami.