Juharszirupos brunch közben vásároltam a BestMarkt webáruházból

Már hagyomány, hogy ha törik, ha szakad, havonta egyszer összegyűlünk a lányokkal egy vasárnapi villásreggelire. Mivel már többünket gyerek vár otthon, esetleg olykor becsúszik egy-egy hétvégi, sürgős munka is, mindennek a logisztikája nem a legkönnyebb feladat, de mindeddig sikeresen védtünk ki minden akadályt, ami a találkozónkat meghiúsítani kívánta.

A csapatból mindenki elég édesszájú, kivéve talán engem – de azért vannak olyan nyalánkságok, amiknek még én sem tudok ellenállni. Ilyen például minden olyan finomság, ami juharsziruppal van lecsorgatva, sőt mi több, úszik benne! Igen, a juharszirup az egyik gyengém. A többiek rendszeresen elszörnyülködnek azon, sőt egyenesen ördögtől való dolognak tartják, hogy nem szeretem a palacsintát, sem a gofrit, és a kekszek is inkább kifordulnak a számból, semmint hogy csalogatóak lennének. Na, de ha mindezeket megkoronázzák egy kis borostyánszínű, karakteres juharsziruppal… Nem kell kétszer kínálni! Szóval e heti helyszínünk az a reggeliző volt, ahol a hónapban több új juharszirupos fogást is az étlapra tettek. Persze a tocsogó amerikai palacsintám mellé bacon is dukált, hiszen úgy teljes a kompozíció. A kávé mellé pedig egy kis juharszirupos cookie.

Általában nem nyomkodjuk a telefonjainkat a találkozóink alatt, hiszen örülünk annak a nem túl sok időnek, amit együtt tölthetünk, így szeretünk tényleg a másikra koncentrálni. (Azt azért nem állítom, hogy a kajáinkat sose fotózzuk, hiszen túl szépek ahhoz.) Ez alkalommal azonban kivételt tettünk, mert a csajok segítettek kiválasztani az ajándékot az unokatesóm kisfia számára. Ők ugyanis gyakorló anyukaként jobban tudják, mi az, ami tényleg hasznos és jó lehet.

A www.bestmarkt.hu oldalról már néhány lap meg volt nyitva, ahol a szerintem szóba jöhető játékok sorakoztak. Ez a szuper kis oldal azonban nem csak azoknak ajánlott, akik hozzám hasonlóan a gyerekjátékok között szeretnének válogatni az internetes vásárlás nyújtotta kényelem mellett, ugyanis kifejezetten széles termékpalettával rendelkeznek. A webáruház termékkategóriái főként elektronikai berendezéseket és háztartási cikkeket fednek le, mint például telefonok, videokamerák, GPS-ek, televízió és egyéb elektronikai szórakoztató eszközök, konyhai kisgépek, kerti bútorok és eszközök, de még otthoni díszeket is vagy utazáshoz szükséges kiegészítőket is találunk náluk. Az árucikkek mind-mind minőségi, profi fotókkal kerülnek bemutatásra, mindezt a részletes leírásokkal – és a releváns termékeknél a műszaki adatok bemutatásával – teljessé téve pontosan olyan élményben lesz részünk, mintha személyesen tekintenénk meg ezeket a termékeket, egy segítőkész eladóval kiegészítve. Ha ugyanis szeretnénk, még össze is tudjuk hasonlítani az árucikkeket (csak a kis nyilacskákra kell kattintani a kiválasztott termékek adatlapján), hogy biztosan a legjobb ár-érték arány figyelembevételével hozzuk meg a döntésünket. A kiemelt ajánlatok és az aktuálisan futó akciók szintén nagy húzóerők a www.bestmarkt.hu webáruházban. A kezdőlapon egyből a kiemelt ajánlatok fogadnak, amelyeket termékkategóriánként tudunk megtekinteni. Az akciós dolgokra egy narancssárga jel hívja fel a figyelmet a termékfotók bal felső sarkában.

A kiemelt gyerekjáték ajánlatok közt már a kezdőlapon találtam hármat, amik nagyon jónak tűntek, de aztán továbbléptem a teljes ajánlatra, ami – kapaszkodjatok meg – majdnem 10 000 árucikket jelentett! Csak gyerekjátékból! Nincs olyan játéküzlet, ami versengeni tudna ezzel. Persze azért nem mondom, hogy nem tud nehézséget jelenteni a bőség zavara. Így külön örültem, hogy tovább tudtam szűkíteni a kört az oldalsó alkategóriák segítségével. Mivel kisfiúnak kerestem ajándékot, ezért az alábbiakat választottam ki: kreatív és hobbi termékek – voltak ott gyurmák, gravírozó szettek, jégkrém készítő, rajzprojektor, akciófigurák, illetve figurák és mesehősök kategória – ez utóbbiakat szerintem nem kell magyarázni. Ezen felül megnéztem még az építőjátékokat, játékfegyvereket, a barkácsolás és szerszámok kategória által rejtett különböző játékszerszámokat, de a játékautók, logikai és készségfejlesztők és a társasjátékok között is keresgéltem. Annak nagyon örültem, hogy még ezeken belül is tudtam bizonyos szempontok szerint leválogatni a kategória által kínált árucikkeket, így a kor és a raktári elérhetőség alapján még közelebb kerültem a végső döntéshez. Végül a lányok segítettek abban, hogy a kiválasztott kategóriák egy-egy “nyertese” közül melyik lesz a befutó. A társasjáték kategóriában nagyon tetszett, hogy a lányoknak és fiúknak való társasokat le tudtam válogatni, így a felnőtteknek szóló játékokon nem kellett átvergődni magam. Játékosok száma és ajánlott minimum életkor szerint is kerestem. Az adatlapokon található kis kattintható téglalapba elhelyezett termékjellemzők megkönnyítik a hasonló termékek közötti navigációt és keresési lehetőséget, így egyszerre több szempont szerint is le tudjuk válogatni a kínálatot, ami szerintem nagyon nagy segítség, főleg ekkora termékszám esetén.

Amikor megszületett a végső döntés – köszönöm, lányok! – és a kosárba helyeztem a meglepetést – ami végül a társas lett -, még a hírlevélre való feliratkozásért cserébe kapott kedvezmény kuponomat is beváltottam. Az átvételi módok közül – személyes átvétel, GLS Csomagpont, házhozszállítás utalással vagy kártyával, illetve házhozszállítás utánvéttel – kiválasztottam a GLS Csomagpontot, majd a “Tovább a megrendeléshez” fülre kattintottam. Itt három opciót ajánlott fel a www.bestmarkt.hu – beléphettem, mint regisztrált vásárló, regisztrálhattam új vásárlóként, vagy vásárolhatunk gyorsan, regisztráció nélkül is. Nekem már volt profilom, így beléptem és véglegesítettem a vásárlást. A társasjáték adatlapján előzetesen kalkulált szállítási dátum napján meg is kaptam az értesítést, hogy az általam kiválasztott GLS Csomagponton átvehetem a küldeményt. Nagyon elégedett voltam a pontos szállítással és a hibátlan termékkel is. Legközelebb is a www.bestmarkt.hu-ról vásárolok, ha ajándékra lesz szükségem – vagy esetleg éppen magamat lepem majd meg valamivel…