Juharszirupos palacsintával ünnepeltük a napelemes rendszert

A közelmúltban hoztunk egy nagy döntést, ami bizony jó döntésnek bizonyult. Napelemes rendszerrel szereltettük fel a házunkat, és egyáltalán nem bántuk meg. A villanyszámlát elfelejthetjük és még a környezetet is védjük.

A napelemek szakszerű telepítése, feltételei azonban elég szerteágazók, érdemes áttekinteni, átgondolni mindent lépést. Persze az első és legfontosabb a döntés. Mi is sokáig gondolkodtunk rajta, hogy megéri-e, hogy hosszú távon mi lesz, és egyáltalán, hogy a következő tíz-húsz évben milyen terveink vannak. Aztán arra jutottunk, hogy még ha el is adjuk a házat, ahol most élünk, az értékét növelni fogja a napelemes rendszer. Ez pedig nem egy-két éven belül várható, tehát úgy kalkuláltunk, hogy a befektetés megtérül. Így úgy néz ki, hogy a számításaink bejöttek.

A napelemek szakszerű telepítése, feltételei az alap. Hogy profi szakemberek mérjék fel a terepet és hogy jó minőségű napelemekkel és inverterrel szereljük fel az otthonunkat. Ez nem is volt számunkra kérdés, hisz az olcsóbb, rossz minőségű rendszerek sok bosszúságot okozhatnak, ráadásul még nem is olyan hatékonyak. A napelemes rendszer telepítésénél egyébként fontos a szakszerű felmérés, hisz a szakemberek olyan szempontokat is figyelembe vesznek, melyek lehet, hogy nekünk nem is jutnak eszünkbe.

Az egyik ilyen fontos dolog az ingatlan állapota, hisz ha az épület nem olyan stabil, a tartóelemei esetleg már régiek, korhadtak, akkor nem biztos, hogy elbírná a rendszert. Aztán az is nagyon fontos, hogy milyen a tájolása, a fekvése, hisz ha nem éri a tetőt a nap, akkor voltaképp felesleges a napelem. És míg bár felhős időben és szórt fénynél működik a napelem, az árnyék nagy ellensége. Egy közeli fa vagy magas épület szintén akadályozó tényező lehet.

A napelempalyazatok.hu szakemberei mindenben a segítségünkre voltak, amikor pedig elkészült a beruházás, a család juharszirupos palacsintával ünnepelte meg.