Leszokás a dohányzásról juharsziruppal és fahéjjal

Mindenki más módját választja annak, hogy hogyan szabaduljon meg a dohányzástól. Van az a típus, aki ugye azt választja, hogy nem szabadul meg tőle. Aztán van az a típus, aki megszabadulna, de nincs felkészülve az ezzel járó nehézségekre, ezért kudarcba fullad a buli. És akkor van az a típus, aki a maga útját járja és sikerre viszi az üzletet. Nos, én is ebbe a csoportba tartozok: a leszokás a dohányzásról nagy kaland volt, ami talán még mindig nem ért véget. Minden a juharsziruppal kezdődött, egy kis fahéjjal, meg a Prevenció Patikával.

Nagyon szerettem volna búcsút mondani ennek a szokásnak, mert felesleges pénzkidobásnak tartottam, csak közben a fizikai függés mégis mindig megvetette velem a következő dobozt. Aztán végre elhatároztam, hogy ennyi, vége. Bevásároltam a Prevenció Patikából mindenféle leszokást segítő cikket, aztán szereztem egy jó adag fahéjat és juharszirupot és elkezdtem.

A leszokást segítő termékekre érthető módon a nikotin pótlásáért volt szükségem egy darabig. Ezt a Prevenció Patika oldaláról mindig időben meg tudtam rendelni és jó áron jutottam hozzá a tapaszokhoz és rágókhoz. Egyszer még egy különleges spray-t is kipróbáltam, de az valahogy nem jött be úgy, mint a többi termék.

A prevenciopatika.hu-n kívül pedig a sarki bolt volt a jóbarátom, ahonnan fahéjat és juharszirupot szereztem. A fahéj rágcsálása tudja helyettesíteni a nikotin maró érzését a szájban. A juharszirup pedig minden sikeres nap végén jöhetett, ugyanis megajándékoztam magamat egy finom diétás zabpalacsintával, persze szigorúan csak az edzés után. Hát így juharsziruppal is le lehet szokni a dohányzásról, csak egy kis kreativitás kell hozzá és egy közeli kisbolt, ahol árulnak ilyen finomságokat!

A Prevenció Patika is nagy szerepet játszott ebben, mert az emésztésem serkentésére innen rendeltem a leszokást segítő szerek után mindenféle gyógyteát is. A leszokás a dohányzásról tehát egyáltalán nem nehéz művelet, csak alaposan fel kell készülni arra, hogy mivel jár és nem szabad megfeledkezni önmagunk megjutalmazásáról sem, ha sikerrel járunk!